Светосавски темат 2021.

поставио/ла ОШ Свети Сава 17. 12. 2020. 00:53   [ Ажурирао/ла 19. 1. 2021. 02:48 Славица Јурић ]
Општи услови темата - документ за преузимање

Тема: Путујући по Балкану са Јованом Цвијићем

У 2020. години навршило се 155 година од рођења генијалног научника Јована Цвијића (18 -1927). Светосавски темат зато ће бити посвећен генијалном географу. Цвијић је пропутовао о описао Балкан. Говорио је да географ и мисли ногама јер се у његово време још увек путовало пешке, коњима и запрегом. У години у којој нисмо могли путовати, путоваћемо виртуелно Цвијећивим стопама: по брдима и планинанама Балкана, по музејима и изложбама, по Цвијићевом дому.

Извори

Да бисмо то могли, морамо се прво упознати са његовим животом и делом. На страници библиотеке погледајте обележивач са најважнијим изворима о Цвијићу. У њему имаш књиге и сликовницу о Цвијићу, емисије на Јутјубу и РТС-планети, чланке о Цвијићу, списак његових  екскурзија, паное о његовом животу.
http://biblioteka.el-skolasvetisavabp.edu.rs/jubileji-vazni-datumi/cvijic-155godinarodena 

Рок

Изузетно ове године, због измењених услова рада и забране окупљања због којег нећемо уобичајено прослављати школску славу, своје радове моћи ћете предати и после Савиндана. Коначан рок за предају радова је 9. фебруар 2021. године, а награде најуспешнијима биће уручене после Сретења.

Начин предаје рада

Кад радове завршите, предаћете их тако што ћете се пријавити на своју школску адресу електронске поште и попунићете упитник и на одређеном месту предати рад. За ученике разредне наставе могу предати учитељи. Ликовне радове ћеш скенирати или фотографисати и предати у форму за попуњавање фотографију, а наставницима/ учитељима ћеш дати оригиналан рад. Уколико предајеш више радова из различитих предмета, за сваки рад попунићеш поново форму.  

Ако рад предајеш као Ворд документ или фотографију ликовног рада, именуј их на следећи начин: Предмет-Тема-Име и презиме-разред и одељење (на пр: Српски-Молитва Цвијићеве мајке-Светлана Борић-2-3) 

Форма за предају рада је на овој адреси (можеш јој приступити само са свог школског налога): 

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSczDbhy8_D5j3GYnntObprbXbv1JuvvQ1gS17U_WFWneIq64A/viewform 

Награде 

За сваки предмет могу да буду додељене 3 награде (прва, друга, трећа), али уколико радови не буду успешни, може да се додели мање или да се не додели ни једна. Важно је учествовати, али важно је и потрудити се да рад буде квалитетан.

Теме и и критеријуми за успешност 
приложени су у документима уа разредну и предметну наставу

РАЗРЕДНА  НАСТАВА
Преузимање документа 

ПРЕДМЕТНА  НАСТАВА

Comments