Сви наши директори

Директори кроз време
Сњежана Фодора


Дипломирани професор технике и информатике - мастер.
    Директор школе постала 2011/12.  школске године.
    Директоркино виђење:
Oва школа има традицију која наставницима и мени не дозвољава да станемо. Мото наше школе је:"Учење се множи дељењем", па се тога и придржавамо.
Директор сам постала у време веома тешке економске ситуације у свету, Србији и наравно Општини. То је време и рационализације, штедње,.. За четири године мог мандата десили се два пута избори, поплава и најдужи штрајк просветних радника у Србији. Потешкоћа у раду директора је и то што немамо педагога те сам често и педагог и административни радник и директор.  
 Све време  се залажем за набавку наставних средстава, опремање учионица и школе како би се створили што бољи услови за рад и пријатнији боравак у школи. Трудим се да будем подршка свим наставницима и ученицима који желе више знања, секције и ваннаставне активности. 
За ове четири године сам успела да обезбедим замену дотрајалог  намештај у свим учионицама где је било потребно, кречење учионица и ходника, поправку осветљења у целој школи и набавку наставних средстава у великој мери. 
Посебно сам поносна на то што су готово све колеге обучене за рад са Google Apps алатима и што сами радимо  сајт школе.
 Задовољство ми чини рад са ученицима на уређењу школског дворишта. Резултат нашег заједничког рада је парк настао на улазном делу дворишта који сваког пролећа обогатимо новим садницама цвећа.
Недостатак наше школе је што и даље (после 60 година постојања) немамо салу за физичко васпитање.
 Директор сам постала кад је било 690 ученика а сада их је 780 што је још један од показатеља да идемо у добром правцу.
 
 Татјана Кецман
 
  
Директор школе постала 2015. године.
 

Вера Агић
 
Професор биологије.
    Директор школе постала 2003. године.
    Директоркино виђење:
"Ову школу сам и сама похађала, радила у њој и њен сам директор. Готово да се не може лепше замислити један радни век, једна каријера.
    На место директора сам дошла када се школство нашло пред изазовом савремених захтева образовања и реформом. Ми смо школа која и даље, и после педесет година постојања има проблем са бројем учионица и салом за физичко васпитање. 
    У таквим условима сатисфакција нам је што је квалитет наставе у школи још увек на завидном нивоу."
    До краја њеног мандата успело је да се дође до четири нове учионице које свакако омогућавају бољи рад.
 

Наташа Ђурица
 
   
 Школски психолог.
    Директор постала 2002.године.
    Сећање директорке:
"Оно што је окончало мој рад у школи и што и дан-данас обасјава моје сећање истим непомућеним сјајем јесте промена имена школе у  Свети Сава и прослава дана школе  10. маја 2003. године. Тада смо били сви као једно, сви осветљени изнутра, достојанствени и поносни. Да ли нас је тада ујединио Свети Сава, присуство његовог преосвештенства, наша свест да можемо учинити много доброга на овом свету и у овој школи? Можда све то заједно!

 
Боривоје Милојковић

Професор руског језика.
    Директор постаје 1983. године.
    Сећање директора Боре Милојковића:
"Време постављања на место директора у почетку је пружало неке "веће" финансијске могућности те се у самом старту кренуло у замашан пројекат реновирања зграде. Посао није био лак али се извршила реконструкција електричних инсталација, замена прозора, уведена је вода у учионице, проширен је кров, постављена је ламперија, први оформили учионицу за информатику и увели енглески језик у школу. Водило се рачуна о наставним училима и опремљености школе. Квалитет наставе је увек био на првом месту као и васпитно деловање. Први смо обновили прославу Светог Саве уз присуство свештеника..."
    Много је урађено у том периоду. Може се у недоглед набрајати. Међутим, на 40-годишњици постојања школе директор каже:"На жалост, до дана данашњег нисмо добили фискултурну салу. Некада смо имали спортске терене које нам је Општина одузела под условом да изгради фискултурну салу још давне 1969. године. Салу нисмо добили"
 
Ђорђе Јовић
 
  

 
Рођен је 24.04.1932. године у Нештину где је завршио Основну школу. Гимназију је завршио у Бачкој Паланци а филозофски факултет у Београду на групи за историју. 
    Директор у ОШ "Веселин Маслеша" је био од 1980. до 1983. године. Најдуже је радио као професор историје и директор у бачкопаланачкој гимназији.
    Годину дана је био генерални директор свих основних школа бачкопаланачке општине.
 
Мила Живановић
 
 

   
Наставник српскохрватског и руског језика.
    У ОШ "Веселин Маслеша" долази 1957. године а директор постаје 1966. до 1979. године.
    Сећање директорке Миле Живановић:
" У то време било је тешко радити. Нисмо имали ни грејање ни салу за физичко васпитање , а око 1200 ученика од 1. до 8. разреда из Бачке Паланке, Мајура, Карађорђева , слушало је часове у свега 13 учионица и то неопремљених. радило се у три смене. Ипак успеха је било јер је колектив био стручан и сложан.
Тада није било ни помоћника, ни педагога ни психолога те смо се и тих дужности прихватили и били врло признати по успеху ученика на шта смо били веома поносни".
 
Драгослав Лифка
 
  

  
Наставник биолигије и хемије.
    Директор новоформиране ОШ "Веселин Маслеша" је постао 01.09.1956.године  и ту остаје до 01.09.1966. године када постаје саветник у Просветно-педагошком заводу Општине Бачка Паланка. Comments