Продужени боравак


У школи је организован продужено боравак за ученике 1. и 2. разреда.
У боравку ради учитељица Мартина Месарош, дипломирани професор разредне наставе. Када ученици разредне наставе иду у послеподневну смену, продужени боравак ради пре подне (7.30 - 13.30), а када је настава у преподневној смени, деца у продуженом боравку остају после школе (11.30 - 15.30).
Након школе у боравку се прво игра, потом имају обавезну израду домаћих задатака и учење, да би се поново играли или боравили на свежем ваздуху. 
Пре школе у продуженом боравку прво ураде или преконтролишу домаће задатке и уче, а потом се забављају: играју, глуме, гледају цртане, праве разне ствари, украшавају свој простор и кутке... У паузи између учења и разоноде, обе групе имају топли оброк.
Дневни боравак је бесплатан, плаћа се само оброк за оне дане када дете буде у боравку. Уколико из неких разлога дете не дође у боравак, тог дана ни не плаћа оброк.
Родитељи су се на анкетном листићу почетком школске године изјаснили да ли желе да да им деца остају у дневном боравку и заједнички одабрали какву врсту оброка желе да им деца добијају. То не обавезује родитеље да деца иду у боравак до краја године, нити спречава родитеље да накнадно упишу децу. У случају да родитељи желе да накнадно пријаве своје дете у дневни боравак, јављају се својој учитељици и све је даље лако.

Comments