Година музике 2014/15.

поставио/ла Славица Јурић 29.06.2015. 12:14   [ ажурирано 25.07.2015. 03:55 ]
Културолошка тема
 школске 2014/2015. године је музика. Година ће бити посвећена музици на много начина: пројектна настава, организација концерата ученика који похађају музичку школу, бављење музичким жанровима у слободним активностима, снимање прилога и песама насталих у Првом светском рату... У свим активностима ослањаћемо се на сопствене снаге.

Повратак у школу
Најважнија измена ове школске године јесте поновно прослављање Светог Саве у згради школе. Светосавска академија можда ће бити мање свечана и грандиозна у односу на пређашње које смо, због недостатка простора, прослављали у биоскопу, али ће сигурно бити топлија и приснија. Повратак у школу налаже и концепцијске измене прославе. Обредни део свећења и резања колача пратиће кратак културни програм, а главне активности тећи ће паралелно у различитим учионицама и биће радионичког типа. Светосавски темат биће везан за историју, српски језик и ликовну културу, а радове ћемо објавити у зборнику.

Мало, али квалитетно 
Од осталих активности планирамо да обележимо јубилеје, предузмемо и организујемо гостовања и посете културним институцијама, пажљиво бирајући квалитетне садржаје. Посетама ће претходити припреме ученика, а следиће им дебате и креативне активности након посета. Тиме настојимо да појачамо васпитну улогу школе.

Културна делатност школе у 2014/15.


Музика 1. светског рата


Митровдан - наставнику на дарComments