Хор


Хор наше школе годинама постиже изврсне резултате. 

Хор је дуго година, цео свој радни век, водила наставница Нада Чабрило, а затим су наше мале певаче својим трудом позлатили наставници Мира Карановић, Ђорђе Петришко и Јелена Стојановић

https://drive.google.com/a/el-skolasvetisavabp.edu.rs/file/d/0B8nXbQwr0WkUdkY1OFBnZkJlR0k/view?usp=drive_web

Учитељица Мира Карановић дуго година је водила Мали хор састављен од ученика млађег узраста, који су на тај начин, по преласку у старије разреде већ били школовани хористи. Ускоро је учитељица Мира преузела улогу хоровође и Великог хора и довела га на сам републички трон, а поносно смо дочекали и остале запажене резултате на окружним и покрајинским такмичењима након што су вођење хора краткотрајно преузели Ђорђе Петришко и Јелена Стојановић. 2002. године наш камерни хор, уз помоћ учитељице Мире као руководиоца, снимио је и цеде који је наишао на топао пријем код свих музичких зналаца. 

https://drive.google.com/a/el-skolasvetisavabp.edu.rs/file/d/0B8nXbQwr0WkUc29oamw0OGhjak0/view?usp=drive_web

Од 2006. године хор води наст. Верица Маливук, професор музичке културе. Наставница је и сама била ђак наше школе и певала је у нашем школском хору. Хор редовно наступа на смотрама хорова које организује МПС и на школским манифестацијама и приредбама. 

https://drive.google.com/a/el-skolasvetisavabp.edu.rs/file/d/0B8nXbQwr0WkUTmRWMUdkdUZOaGM/view?usp=drive_web

Са наставницом Верицом Маливук, школа и хор су добили и литерарног и музичког ствараоца па је са ученицима написала стихове и компоновала химну школе. Послушајте је.

Comments